nejhorsi-dira

Výmoly.cz znají nejhorší díry roku 2016 na silnicích v ČR

Do 6. ročníku ankety přišlo úctyhodných 107 000 hlasů. Silnice v okrese Česká Lípa bodovaly v první desítce hned dvakrát. Silničáři opravili už 35 % letos nahlášených výtluků.

Projekt nadace pojišťovny Generali Výmoly.cz dnes vyhlásil výsledky 6. ročníku ankety „Nejhorší díra republiky“. „V letošním hlasování získala nepopulární prvenství silnice v Doksech, okres Česká Lípa. V první desítce nejhorších silničních výtluků se objevila hned třikrát Praha, dvakrát Opava a dvakrát Česká Lípa. Dva výtluky z první desítky jsou již opravené a u dalších dvou došlo k provizorní korekci,“ komentuje výsledky ankety Petr Čaník z Výmoly.cz. Do ankety letos přišlo více než 107 tisíc hlasů. Aktivita motoristů přispívá k efektivnějšímu řešení stavu a bezpečnosti silnic. Prostřednictvím mobilní aplikace pomáhají motoristé monitorovat stav vozovek. Informace následně putují přes portál www.vymoly.cz přímo k silničářům.

„Za šest let trvání projektu nahlásili motoristé přes 6 tisíc silničních výmolů. Téměř polovina z nich je k dnešnímu dni opravena,“ říká Jiří Cívka z pojišťovny Generali. „Letos motoristé upozornili na více než tisícovku nových silničních úseků, které budou potřebovat opravu. Více než třetina z nich se už opravy dočkala,“ upřesňuje Jiří Cívka. Nejvíce nahlášených výmolů bylo letos v Praze. Vyhlášením ankety projekt nekončí. Motoristé mohou i nadále posílat silničářům informace. Stejně tak mohou upozorňovat na nebezpečná místa a nepřehledné železniční přejezdy. Kraj, který letos opraví nejvíce silničních výmolů, které motoristé nahlásí, získá od nadace pojišťovny Generali dar ve výši 100 tisíc korun.

Nejhorší výtluky

Okresu Česká lípa nepřipadla jen první anticena. V anketě nejhorších výtluků obsadil třetí místo úsek silnice v obci Blatce ve stejném okrese. Ten je aktuálně provizorně opraven. Pomyslnou stříbrnou medaili, ze které se však nelze radovat, získala Opava, konkrétně ulice Těšínská. Ta byla trnem v oku motoristům i v minulém ročníku, když obsadila 3. místo. Desítku nejhorších výtluků si můžete prohlédnout ZDE.

Pořadí Obec Úsek Okres Kraj Aktuální stav
1. Doksy 259 Česká Lípa Liberecký kraj Neopraveno
2. Opava Těšínská Opava Moravskoslezský kraj Neopraveno
3. Blatce 259 Česká Lípa Liberecký kraj Provizorně
4. Bečice 1473 České Budějovice Jihočeský kraj Opraveno
5. Semily Bořkovská Semily Středočeský kraj Opraveno

Spolupráce silničářů a motoristů

„Spolupráce silničárů a motoristů je hlavním cílem celého projektu. Výmoly.cz nejsou kritikou práce silničářů, ale efektivní komunikační kanál mezi motoristy a správci silnic. Data o výtlucích putují k odpovědným osobám. Díky jejich přístupu je opravena již takřka polovina všech výtluků, které motoristé od spuštění projektu nahlásili,“ říká Petr Čaník z projektu Výmoly.cz.

Do projektu je aktuálně zapojeno téměř 4 tisíce aktivních uživatelů z celé ČR a jejich počet nadále roste. Výmoly.cz pomáhají předcházet značným škodám na vozidlech. „Pokud motoristé nemají havarijní pojištění, vjednou do označeného výmolu a své auto poškodí, musejí opravu hradit ze svých finančních prostředků. V průměru se přitom jedná o 40 tisíc korun,“ doplňuje Jiří Cívka z pojišťovny Generali.

Projekt Výmoly.cz už má na svém kontě i několik ocenění v rámci České ceny za PR a Internet Effectiveness Awards. Dále bodoval na shortlistech European Digital Awards v kategorii Inovace roku, European Excellence Awards a SABRE Awards EMEA.

VÝSLEDKY 6. ROČNÍKU ANKETY NEJHORŠÍ DÍRA REPUBLIKY

1. CZ655, Doksy, silnice č. 259
2. CZ4753 Opava, silnice Těšínská
3. CZ3072, Blatce silnice č. 259
4. CZ1083, Bečice, silnice č. 1473
5. CZ3637, Semily, silnice Bořkovská
6. CZ5998, Praha, silnice Musíkova
7. CZ1086, Praha, silnice Ohradní
8. CZ5808, Kobylnice, silnice Pratecká
9. CZ6212, Praha, ulice Ostřicová

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit