Nebezpečné úseky: S jakými překážkami se na silnicích setkáváme nejčastěji?

Na silnicích se setkáváme nejen s výtluky a rozbitými silnicemi, ale i s dalšími typy nebezpečných úseků. Od ledna 2017 můžete každý nebezpečný úsek, se kterým se setkáte, nově nahlásit přímo na webu výmoly.cz. Informace o nebezpečném úseku odchází přímo správcům silnic v daném regionu. Pomůžete jim tak objevit nebezpečná místa na silnicích, o který zatím možná sami netuší. Jaké typy nebezpečných úseků se na českých silnicích objevují nejčastěji?

Pokračování textu Nebezpečné úseky: S jakými překážkami se na silnicích setkáváme nejčastěji?

Slovu „dálnice“ bude zanedlouho 80 let. Víte, jak vzniklo?

Slovo „dálnice“ jakoby bylo v českém jazyce od nepaměti. Ve skutečnosti ale vzniklo až těsně před 2. světovou válkou. Jde vlastně o kombinaci slov „silnice“ a „dálková“ a hlavní motivací k jejímu zavedení byla snaha o nahrazení cizojazyčných slov jako „autostráda“ či „autodráha“.

Pokračování textu Slovu „dálnice“ bude zanedlouho 80 let. Víte, jak vzniklo?

Nejaktivnější výmoláři měsíce října – výherci soutěže

Odměňujeme nejaktivnější řidiče, kteří jsou na Výmoly.cz nejčastějšími autory nově přidaných fotek českých výtluků, aktualizují stav již evidovaných silnic a hodnotí stav silničních úseků pomocí hodnocení na Výmoly.cz. Kdo se stal výmolářem měsíce října 2015 a odnese si odměnu ve výši 500 Kč?

Výmoláři měsíce října 2015

V říjnu 2015 byli nejaktivnějšími výmoláři na portálu Výmoly.cz uživatelé:

Pokračování textu Nejaktivnější výmoláři měsíce října – výherci soutěže

Jak vložit mapu výmolů na váš web

Vložte si na své internetové stránky mapu výmolů, nacházejících se ve vašem městě, okrese, nebo kraji. Na web si můžete umístit také mapu celé České republiky s aktuálním přehledem rizikových silničních úseků. Níže najdete jednoduchý návod, jak na to.

Krok 1: Výběr lokality

Jak rychle vybrat lokalitu, kterou hledáte? Klikněte na ikonu vyhledávání (lupu). Napište do pole vyhledávání jméno obce, okresu nebo kraje.

krok-1-rozostreni

Objeví se seznam výtluků ve vybrané oblasti. Klikněte na odkaz vedoucí z názvu obce (okresu, kraje…), kterou chcete na svém webu zobrazovat.

krok-2-rozostreni

Krok 2: Vytvořte si mapu výmolů pro svůj web

Po kliknutí na vybrané město (nebo jemu nadřazený celek) se vám zobrazí statistiky daného místa. Pod koláčovým grafem naleznete ikonu „Mapa výtluků na váš web“. Klikněte na ni.
krok-3-rozostreni

Krok 3: Nastavte rozměry a vložte widget na svůj web

Nastavte si rozměry – šířku a výšku – v jakých chcete zobrazovat widget na svém webu. Poté zkopírujte vytvořený kód a vložte jej na svůj web.
krok-4-rozostreni
Gratulujeme, mapu výmolů jste vložili na web. Děkujeme vám, že podporujete projekt Výmoly.cz a pomáháte tak ke zlepšení stavu českých silnic.