I díky projektu Výmoly.cz se hýbou ledy. Trojnásobný vítěz soutěže „Nejhorší díra v Česku“ se začne opravovat

Ulici U Seřadiště se blýská na lepší časy. Pro věrné příznivce projektu Výmoly.cz je vršovická ulice U Seřadiště známým pojmem. Nutno dodat, že držitel prvenství v anketě „Nejhorší díra v České republice“ v letech 2014, 2015 a 2017 – vršovická ulice U Seřadiště, se roky potýkala s majetkoprávními problémy a to byl největší důvod, proč se nedařilo ji opravit již dříve. Nyní ji čeká rozsáhlá provizorní oprava.

Konec listopadu 2018 se bude slavit

V pondělí 29. října se ulice i řidiči konečně dočkali dne, kdy se na komunikaci objevili pracovníci TSK se svými stroji. Pokud vše půjde podle plánů, pak se dříve nejrychlejší spojka městských částí Michle a Vršovice dočká nového povrchu již koncem listopadu 2018. Po úspěšném vyřešení majetkoprávních vztahů pozemků mezi úředníky magistrátu, Prahy 10 a majitelem autocentra tak ulici čeká taktéž rekonstrukce vodovodního řadu, kanalizace a výměna poduličních sítí. Ulice se zbaví nehezkých výmolů a výtluků.

Projekt Výmoly.cz sice ztratí adepta na vítěze soutěže. V tomto případě je to však ztráta příjemná, protože zajištění bezpečnější komunikace a tím i pohodlnější cestování po našich silnicích je hlavním cílem tohoto projektu.

Na to, jak se stav vozovky v ulici U Seřadiště v Praze 10 vyvíjel v průběhu času a očima řidičů se můžete podívat na detailu úseku na portále Výmoly.cz.

Hlaste výtluky na portál Výmoly.cz. Má to smysl

Nebuďte lhostejní ke svému okolí. Pomáhejte monitorovat stav našich pozemních komunikací na území České republiky. Tak se o problémech i na těch nejzapadlejších silnicích dozví i ti nejzasvěcenější a když vše dobře půjde, silnice se budou opravovat rychleji.

Jak je vidět na výše uvedeném příkladu, projekt Výmoly.cz pomáhá rozhýbat ledy. Má to smysl. Všem zúčastněným děkujeme za jejich pomoc.

Kteří výmoláři byli nejaktivnější v měsíci srpnu 2018?

I během srpna řidiči houfně monitorovali na svých prázdninových cestách stavy českých pozemních komunikací. A to dokazuje, že nám není lhostejné naše okolí a především naše bezpečnost. Že projekt Výmoly.cz je stále živý a smysluplný. Kdo se tedy může pyšnit titulem Nejaktivnější výmolář v měsíci srpnu?

Výmoláři měsíce srpen 2018

V měsíci srpnu se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

1. místo: David H. – získává cenu ve výši 500 Kč
2. místo: Z.Š. – získává cenu ve výši 500 Kč
3. místo: provoz Zn – získává cenu ve výši 500 Kč

Nejaktivnějším výmolářům gratulujeme. Zapojte se i vy. Pomáhejte dobré věci. Každý měsíc můžete vyhrát hodnotné ceny.

Nejaktivnější výmolář za měsíc červen a červenec 2018

Jezdíte často po stejné silnici a stále najíždíte do stejných výmolů? Zatím jste pouze pronášeli na adresu silničářů nepěkné komentáře a nic víc? Zapojte se a zkuste být nápomocni k nápravě českých pozemních komunikací. Stačí jen úsek, díru, výmol nahlásit na portálu Výmoly.cz. Tak se o výtluku dozví ti správní lidé na správných místech a postupně bude opraven. Který výmolář byl nejaktivnějším v červnu 2018?

Výmoláři měsíce červen a červenec 2018

V měsíci červnu se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: David H.  – získává cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: Pavel H. – získává cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: Martin M. – získává cenu ve výši 500 Kč

V měsíci červenci se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Tom M.  – získává cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: kamionak Davidek. – získává cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: Václav K. – získává cenu ve výši 500 Kč

Nejaktivnějším výmolářům gratulujeme. Zapojte se i vy. Pomáhejte dobré věci. A získejte peněžité odměny v měsíční soutěži o nejaktivnějšího výmolaře.

Startuje 8. ročník ankety Nejhorší díra republiky

Dnes, 16. dubna 2018 odstartoval v pořadí již 8. ročník ankety o Největší díru republiky. Zároveň byla také udělena cena Nejaktivnější kraj za rok 2017 – nejvíce nahlášených výmolů loňský rok opravil Středočeský kraj.

Startuje 8. ročník ankety Nejhorší díra republiky

Výmoly.cz a nadace pojišťovny Generali vyhlašují pod záštitou BESIP již 8. ročník motoristické ankety Nejhorší díra republiky. Prostřednictvím portálu Výmoly.cz pomáhají motoristé silničářům monitorovat stav českých silnic. Upozorňují na výtluky či celé úseky, které je nejen po zimě potřeba opravit. Letošní ročník přináší i možnost hlásit výmoly telefonicky.

Data od veřejnosti v rámci projektu Výmoly.cz putují přímo k odpovědným silničářům. Díky jejich aktivnímu přístupu se dosud podařilo opravit téměř polovinu z více než 8 800 nahlášených výtluků. Vítězem ankety v kategorii o Nejaktivnější kraj se za rok 2017 stal Středočeský kraj, kde bylo v loňském roce opraveno nejvíce nahlášených výtluků. V pondělí 16. dubna 2018 převzala ocenění z rukou zástupců portálu Výmoly.cz a nadace pojišťovny Generali hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

Pokračování textu Startuje 8. ročník ankety Nejhorší díra republiky

Nejaktivnější výmolář v měsíci srpnu

I v srpnu jste aktivně monitorovali a hlásili stav našich silnic. V druhé půli prázdnin nebyl takový přírustek nahlášených výtluků. Důležitá je nicméně jakékoliv snaha nebýt lhostejným k našemu okolí a k naší bezpečnosti. Který výmolář byl tedy nejaktivnějším přispěvatelem na portálu Výmoly.cz v měsíci srpnu 2017?

Výmoláři měsíce srpen 2017

V měsíci srpnu se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Tom M. – získává cenu ve výši 500 Kč za 1473 bodů
  • 2. místo: David H. – získává cenu ve výši 500 Kč za 600 bodů
  • 3. místo: Martin N. – získává cenu ve výši 500 Kč za 130 bodů

Nejaktivnějším výmolářům gratulujeme. Zapojte se i vy. Pomáhejte dobré věci. Každý měsíc můžete vyhrát hodnotné ceny.

Projekt Výmoly zná nejhorší díry na silnicích za rok 2017

[TZ 6.9.2017, Praha] – Již potřetí se nejhorší dírou v České republice stala pražská ulice U Seřadiště. Silničáři opravili již přes 34 % letos nahlášených výtluků. Projekt Výmoly.cz překročil hranici 7000 evidovaných úseků. Projekt nadace pojišťovny Generali Výmoly.cz vyhlásil výsledky již 7. ročníku ankety „Nejhorší silniční díra republiky“. „Letos získala nepopulární prvenství již potřetí ulice U Seřadiště v Praze. Toto prvenství získala již v letech 2014 a 2015. Současně je tato ulice ukázkou, že ne vždy mohou za stav vozovky silničáři, ale vše mohou komplikovat například majetkoprávní spory,“ komentuje výsledky letošní ankety Petr Čaník z Výmoly.cz. V anketě o „nejhorší díru v republice“ letos přišlo na web a aplikaci více než 118 tisíc hlasů.


„Letos motoristé upozornili na více než 1700 silničních úseků, které vyžadují opravu. Přes 34 % z nich se už přitom renovace dočkala,“
říká Jan Marek z pojišťovny Generali. Za sedm let celého trvání projektu nahlásili motoristé více než 7 tisíc silničních výmolů. Přes 42 % z nich je k dnešnímu dni opraveno. Nejvíce výmolů, které motoristé letos reportovali, se nachází na komunikacích Středočeského kraje.

Vyhlášením „největší silniční díry“ ale projekt Výmoly.cz nekončí. Motoristé mohou i nadále posílat silničářům informace o stavu silnic, které je trápí. Správci silnic projekt přitom sami aktivně sledují a snaží se na připomínky a upozornění motoristů co nejdříve reagovat. V druhé polovině roku projekt tradičně svou pozornost zaměřuje na aktivitu jednotlivých krajů, která vede k opravám silničních děr. Následně s koncem roku vyhodnocuje, jak byly jednotlivé kraje s opravami nahlášených problematických úseků úspěšné.

„Výmoly.cz nejsou místem, kde si na webu nebo přes aplikaci motoristé jen zoufají nad špatným stavem silnic. Cílem není ani konfrontace, ale propojení řidičské komunity se správci silnic. Tím si projekt získává naše sympatie,“ vysvětluje Štěpán Janda, vedoucí redakce Zelené vlny Českého rozhlasu. Výmoly.cz jdou dál a upozorňují na problémy samotné silničáře. „Urychlí se tak opravy rozbitých komunikací. Takovou aktivitu Zelená vlna plně podporuje. Proto jsme tradičním partnerem projektu od jeho počátků,“ dodává Janda.

vymoly-2-misto-2017-cz7645

NEJHORŠÍ VÝTLUKY 2017

Již potřetí si anticenu “Nejhorší silniční díra v republice” odnáší pražská ulice U Seřadiště. Z deseti nejhorších úseků jsou v současné chvíli dvě již opraveny a zbylých osm na renovaci čeká. Desítku nejhorších výtluků 2017 si můžete prohlédnout na videu.

Přehled nejhorších úseků s výtluky 2017

Pořadí Obec Úsek Okres Kraj Stav
1. Praha CZ918 Praha Hl. město Praha Neopraveno
2. Okřešice CZ7645 Třebíč Vysočina Opraveno
3. Lhota Rapotina CZ1411 Blansko Jihomoravský Neopraveno
4. Opava CZ4956 Opava Moravskoslezský Neopraveno
5. Tuchoměřice CZ886 Praha-západ Středočeský Opraveno

SPOLUPRÁCE SILNIČÁŘŮ A MOTORISTŮ

„Hlavním cílem projektu Výmoly.cz je efektivní spolupráce mezi silničáři a řidiči. Naším cílem není kritizovat práci silničářů, ale pomocí efektivního komunikačního kanálu právě spojovat motoristy a správce silnic,“ připomíná Petr Čaník z projektu Výmoly.cz.

Právě přímost celého projektu oslovila BESIP, jehož prostřednictvím poskytlo pro letošní rok záštitu Ministerstvo dopravy. „Jednou z výhod, které u Výmoly.cz vidím, je měřitelnost a především viditelnost výsledků. Víme přesně, které úseky byly opraveny a jak se tím přispělo k bezpečnosti silničního provozu. Ta je pro nás samozřejmě klíčová a je to něco, na čem chceme společně s Výmoly.cz pracovat i do budoucna,“ říká Martin Farář, vedoucí BESIPu.

Do projektu je aktuálně zapojeno téměř 5 tisíc aktivních uživatelů z celé ČR a jejich počet nadále roste. Výmoly.cz navíc pomáhají předcházet značným škodám na vozidlech. „Pokud motoristé nemají havarijní pojištění, vjedou do označeného výmolu a své auto poškodí, musí opravu většinou hradit ze své vlastní kapsy. Průměrně taková ´srážka se silnicí´ přijde až na 40 tisíc korun,“ doplňuje Jan Marek z pojišťovny Generali.

Projekt Výmoly.cz už má na svém kontě i několik ocenění v rámci České ceny za PR a Internet Effectiveness Awards. Dále se probojoval na shortlist European Digital Awards v kategorii Inovace roku, European Excellence Awards a SABRE Awards EMEA.

vymoly-3-misto-2017-cz1411

TIP: JAK NA ŠKODU PO „SRÁŽCE SE SILNICÍ“

Pokud došlo k poškození vozidla kvůli vjetí do díry na silnici, existuje několik možností, jak situaci řešit:

1. Umožní-li to bezpečnost na komunikaci, vše (auto, výtluk a jeho okolí) je přímo na místě potřeba zdokumentovat (fotografie, videa, svědecké výpovědi). V případě nepojízdnosti auta doporučujeme kontaktovat asistenční službu vlastní pojišťovny.

2. Úhradu následků takové nehody lze žádat po vlastníkovi komunikace. U dálnic a silnic I. třídy je to stát. V případě silnic II. a III. třídy jsou to kraje, na jejichž území se rozbitý úsek silnice nachází. Místní komunikace vlastní obce.

3. Za škodu odpovídá vlastník komunikace mj. v případě, že řidič díru nebo výtluk na silnici nemohl předvídat nebo nebyly dostatečně označené (např. dopravní značkou „nerovnost vozovky“). Vlastníci komunikace, respektive její správci mívají uzavřeno pojištění odpovědnosti, ze kterého se škoda může hradit.

4. Každá situace se vždy posuzuje podle konkrétních okolností (dodržení předepsané rychlosti vs. stav vozovky atd.).

5. Neodškodní-li vlastník komunikace, rychlejším a jednodušším řešením je úhrada opravy z havarijního pojištění (zvlášť u škod, kde došlo k rozsáhlejšímu poškození než jen např. k proražení pneumatiky – u havarijního pojištění je totiž potřeba počítat ještě se spoluúčastí).

Startuje anketa Nejhorší díra republiky 2017

Výmoly.cz a nadace pojišťovny Generali vyhlašují pod záštitou BESIP 7. ročník motoristické ankety Nejhorší díra republiky. Hlasovat pro nejhorší výtluk na českých silnicích na www.vymoly.cz je možné až do 31. července 2017. Prostřednictvím mobilních aplikací a portálu Výmoly.cz pomáhají motoristé silničářům monitorovat stav českých silnic. Upozorňují na výtluky či celé úseky, které je po zimě potřeba opravit. Data putují přímo k odpovědným silničářům. Díky jejich aktivnímu přístupu se dosud podařilo opravit téměř polovinu z více než 6 500 nahlášených výtluků. V minulém roce jich bylo nejvíce opraveno v Praze, která se tak stala držitelem symbolického ocenění nadace pojišťovny Generali – Nejaktivnější kraj. Motoristé mohou kromě výmolů upozorňovat také na nepřehledné železniční přejezdy a nebezpečná místa na silnicích.

Pokračování textu Startuje anketa Nejhorší díra republiky 2017

Vyhlášení výsledků soutěže Nejaktivnější výmoláři roku 2016

Již tradičně na začátku každého roku oceňuje projekt Výmoly.cz své nejaktivnější přispěvatele v měsíčních i celoročních soutěžích. Děkujeme tak všem, kterým není lhostejné, po jakých cestách v naší republice jezdíme a aktivně přispívají k monitorování stavu českých silnic. Děkujeme, že si všímáte silničních úseků, které je potřeba opravit, a že rovněž sledujete jejich opravy.

Soutěž o nejaktivnější výmoláře probíhala od 12. dubna 2016 do 31. prosince 2016. Představujeme vám řidiče, kteří přispěli největším počtem snímků poškozených silničních úseků a informací o jejich opravách.

Pokračování textu Vyhlášení výsledků soutěže Nejaktivnější výmoláři roku 2016

Vyhlášení Nejaktivnějších výmolářů za období duben – říjen 2016

I nadále odměňujeme ty nejlepší výmoláře, kteří jsou nejaktivnější na portále Výmoly.cz. Kteří výmoláři byli v roce 2016 nejaktivnější?

Výmoláři měsíce dubna 2016

Za měsíc duben 2016 se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Tom M. – Získává za 4165 bodů a cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: David H. – Získává za 373 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: Petr S. – Získává za 355 bodů cenu ve výši 500 Kč

Výmoláři měsíce května 2016

Za měsíc květen 2016 se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Milan R. – Získává za 155 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: F. Y. – Získává za 70 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: Miroslav P. – Získává za 60 bodů cenu ve výši 500 Kč

Výmoláři měsíce června 2016

Za měsíc červen 2016 se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Tom M. – Získává za 2976 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: David H. – Získává za 135 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: Martin P. – Získává za 75 bodů cenu ve výši 500 Kč

Výmoláři měsíce července 2016

Za měsíc srpen 2016 se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Richard Ch. – Získává za 65 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: Daniel B. – Získává za 45 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: Andrej B. – Získává za 45 bodů cenu ve výši 500 Kč

Výmoláři měsíce srpna 2016

Za měsíc září 2016 se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Tom M. – Získává za 1330 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: Martin R. – Získává za 210 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: David H. – Získává za 155 bodů cenu ve výši 500 Kč

Výmoláři měsíce září 2016

Za měsíc září 2016 se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Michal K. – Získává za 50 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: Martin N. – Získává za 45 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: Eliška B. – Získává za 40 bodů cenu ve výši 500 Kč

Výmoláři měsíce října 2016

Za měsíc září 2016 se stávají nejaktivnějšími výmoláři portálu Výmoly.cz uživatelé:

  • 1. místo: Tom M. – Získává za 560 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 2. místo: David H. – Získává za 100 bodů cenu ve výši 500 Kč
  • 3. místo: Petr M. – Získává za 75 bodů cenu ve výši 500 Kč

Všem výhercům gratulujeme a děkujeme za spolupráci při monitorování stavu českých silnic pomocí portálu Výmoly.cz.

Objevujte nové výmoly a informujte kolegy řidiče a zejména pak správce silnic prostřednictvím portálu Výmoly.cz a staňte se i vy úspěšným Výmolářem. Vyhrát můžete ještě i v naší celoroční soutěži – nejaktivnější Výmolář a nejaktivnější Zpravodaj Zelené vlny roku 2016. Soutěž trvá až do 31.12.2016. Těšíme se na vaše fotografické úlovky a děkujeme vám za aktivní podporu!

Podrobné informace o soutěži naleznete na stránce Soutěž a podrobně v Pravidlech.

 

Vyhlášení výsledků soutěže Nejaktivnější výmoláři roku 2015

Podobně jako v předchozích letech i letos oceňuje projekt Výmoly.cz své nejaktivnější přispěvatele v měsíčních i celoročních soutěžích. Rádi bychom tak poděkovali všem, kdo aktivně přispívají k monitorování stavu českých silnic. Děkujeme, že si všímáte silničních úseků, které je potřeba opravit, a že rovněž sledujete jejich opravy.

Soutěž o nejaktivnější výmoláře probíhala od 15. dubna 2015 do 31. prosince 2015. Představujeme vám řidiče, kteří přispěli největším počtem snímků poškozených silničních úseků a informací o jejich opravách.

Pokračování textu Vyhlášení výsledků soutěže Nejaktivnější výmoláři roku 2015